Kosten & Kwaliteit

| Alles over uw behandeling

Hoe komt u bij de fysiotherapeut terecht?
U heeft geen verwijsbriefje meer nodig van uw huisarts of specialist voor de fysiotherapeut. Natuurlijk, u mag nog altijd eerst een afspraak maken bij de huisarts. Maar het hoeft in principe niet meer. Dat heeft voordelen. Zo komt u ‘direct’ bij de specialist in beweging terecht. Zodat u weer ‘direct’ kunt beginnen met werken aan uw herstel. De huisarts blijft de centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg. De fysiotherapeut zal de huisarts blijven informeren, tenzij u aangeeft dat u dat niet wenst. Als u besluit rechtstreeks naar de fysiotherapeut te gaan, dan voert deze eerst een zogenaamde screening uit. Dit betekent dat hij eerst vaststelt of u bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent. Zo niet, dan kan hij u bijvoorbeeld doorsturen naar de huisarts. Wanneer u wel behandeld kan worden door de fysiotherapeut, dan kan hij, of één van zijn collega’s, in overleg met u aan de slag. En dat is wel zo prettig. Immers, hoe sneller u behandeld kunt worden, hoe sneller u herstelt.

Aan de slag
Bij het eerste bezoek vormt de fysiotherapeut zich een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten. Hiervoor zal hij vragen stellen en u lichamelijk onderzoeken. Op basis van de resultaten zal de fysiotherapeut samen met u een behandelplan opstellen. Dit is maatwerk. Elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders. De duur van het herstel en het aantal noodzakelijke behandelingen is afhankelijk van de aard en ernst van de klacht. Als de behandelserie is afgerond, doet de fysiotherapeut verslag aan uw huisarts of verwijzer en geeft aanwijzingen voor eventuele vervolgbehandeling.

Copyright © 2015 Actief Fysiotherapie | info@actieffysiotherapie.nl | 010-4187644 | Webdesign Nieuw Ontwerp | Disclaimer | Sitemap | Medewerker login