Fysiofitness beweegprogramma

Bewegen is gezond. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt. U krijgt problemen met uw dagelijkse activiteiten, bijvoorbeeld huishoudelijk werk, baan, hobby of sport. De klachten herstellen vaak weer, eventueel na behandeling van een arts of fysiotherapeut, maar wat dan?

Actief Fysiofitness

Fysiofitness is vooral geschikt voor mensen die lichamelijke klachten hebben of hebben gehad en hun lichamelijke belastbaarheid willen verhogen. Hierdoor zal de kans op herhaling van de klacht afnemen. 

Ook richt het zich op mensen die graag aan lichaamsbeweging willen doen en daarbij deskundige begeleiding als een vereiste beschouwen. 

Organisatie Fysiofitness

De trainingen vinden plaats onder begeleiding van een fysiotherapeut of andere opgeleide deskundige. U kunt kiezen voor één of meerdere trainingen per week, al of niet op een vast tijdstip. Om de doorstroming zo goed mogelijk te laten verlopen en wachttijden tot een minimum te beperken vragen wij u vooraf een trainingstijd af te spreken. De trainingen worden afgestemd op uw individuele wensen en mogelijkheden na het afnemen van de fysiofitheidscan. 

Fysiofitheidscan

Om individueel afgestemd trainingsprogramma te kunnen bieden, is voorafgaand aan de training een intake noodzakelijk. De intake bestaat uit de fysiofitheidscan waarin een aantal specifieke testen is opgenomen waaronder een fietstest, BMI-bepaling en lenigheidstesten. 

Hierna wordt een specifiek op uw mogelijkheden en wensen afgestemd programma voor u samengesteld. Uw trainingsprogramma wordt opgeslagen in de computer zodat de training nauwkeurig kan worden gevolgd en indien nodig kan worden bijgesteld. 

Trainingsapparatuur

Er wordt getraind op moderne gebruiksvriendelijke apparatuur. Deze wordt aangestuurd door een chipkaart waarin uw persoonlijke programma is opgeslagen. De chipkaart krijgt u aan het begin van de training uitgereikt en levert u aan het eind van de training weer in. 

Begeleiding

Tijdens de trainingsuren is een fysiotherapeut of andere opgeleide deskundige aanwezig die er op toe ziet dat de training correct wordt uitgevoerd. Ook kan de fysiotherapeut in overleg met u de training aanpassen. Verder is hij of zij uiteraard een aanspreekpunt voor al uw vragen omtrent de training. 

Kosten

De kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. De intake en het abonnement zijn voor eigen rekening, u sluit geen contract en er geldt geen opzegtermijn!

Bekijk hier onze Fysiofitness tarieven

Trainingstijden

De trainingen zijn op afspraak.