Neurologie

De ziekte van Parkinson

In onze praktijk zijn er een aantal fysiotherapeuten aangesloten bij het ParkinsonNet. Deze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van mensen met de ziekte van Parkinson en Parkinsonisme. Zij kunnen u bijvoorbeeld helpen met het opbouwen van uw conditie, spierkracht of balans.

Naast dat zij veel kennis hebben over de ziekte van Parkinson, werken zij samen met andere disciplines die zijn aangesloten bij het ParkinsonNet. U kunt hierbij denken aan logopedie, ergotherapie en de Parkinsonverpleegkundige van het ziekenhuis.

Wij adviseren u graag t.a.v. het bewegen en de controle over uw bewegen. Ons doel is om uw zelfstandigheid in uw dagelijkse handelingen op een veilige en verantwoorde wijze te behouden en/of te vergroten.  De behandeling kan zowel in de praktijk als bij u in de thuissituatie plaatsvinden.

Beroerte

Een beroerte (CVA) is de verzamelnaam voor een herseninfarct of een hersenbloeding. Na een beroerte kan er uitval en/of verminderde werking optreden van hersenfuncties. U kunt bijvoorbeeld moeilijker spreken, zien of bewegen. De fysiotherapeut focust zich op de beweegfuncties. Er kunnen problemen ontstaan bij de dagelijkse activiteiten, het lopen en uw balans. In de praktijk zijn een aantal fysiotherapeuten gespecialiseerd om samen met u uw beweegproblemen te inventariseren en deze met u te trainen. De behandeling kan zowel in de praktijk als bij u in de thuissituatie plaatsvinden.

Multiple Sclerose

Multiple Sclerose (MS) is een aandoening aan het centraal zenuwstelsel, waarbij u fysieke klachten kan ondervinden. Op het gebied van bewegen, kunt u problemen ondervinden door verminderen van uw balans, spierkracht of spasmen. In onze praktijk zijn er een aantal fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in het behandelen van mensen met bewegingsgerelateerde problemen bij MS. De behandeling kan zowel in de praktijk als bij u in de thuissituatie plaatsvinden.