Parkinson Beweegprogramma

In onze praktijk zijn er beweeggroepen voor mensen met de ziekte van Parkinson. Deze groepen worden begeleid door onze fysiotherapeuten die aangesloten zijn bij het ParkinsonNet. De beweeggroepen worden vergoed vanuit de basisverzekering. 

Kennismaking
Tijdens de eerste kennismaking vindt er een intake plaats. Er wordt met u besproken op wat voor wijze u problemen ondervindt tijdens het bewegen. Er kunnen een aantal beweegtesten met u uitgevoerd worden en een aantal vragenlijsten worden afgenomen om uw beweegniveau te bepalen. Deze testen kunnen eens in de drie maanden worden herhaald om uw situatie te blijven monitoren. 

Beweeggroepen
De beweeggroepen bestaan uit maximaal 5 personen. Er wordt gebruik gemaakt van fitnessapparatuur en individuele, specifieke oefeningen, zoals balansoefeningen of oefenen met dubbeltaken. 

Bij u thuis
Het is mogelijk om eenmalig uw thuissituatie te beoordelen. De fysiotherapeut kan u direct advies geven over uw dagelijkse handelingen thuis, zodat u ze op een veilige en verantwoorde wijze kan uitvoeren. U kunt hierbij denken aan gebruiken van een loophulpmiddel, traplopen of het in en uit bed komen.