COVID-19 beweegprogramma

In onze praktijk wordt het COVID-19 revalidatieprogramma aangeboden, waar u kan werken aan uw herstel. Dit herstelprogramma is op verwijzing van uw huisarts of specialist

Kennismaking

Tijdens de eerste kennismaking vindt er een intakegesprek plaats. Bij de intake worden al uw klachten en belangrijke factoren in kaart gebracht om een zo specifiek mogelijk behandelprogramma op te stellen. Om uw beginniveau te bepalen worden er testen en eventueel vragenlijsten afgenomen.

Wat is het doel van de revalidatie?
De gespecialiseerde fysiotherapeuten kunnen u ondersteunen om te gaan met de gevolgen van de COVID besmetting.  De revalidatie bestaat vaak uit kracht-, balans-, en conditietraining. Specifiek aan revalideren na COVID is dat er heel geleidelijk aan getraind dient te worden. We gaan samen aan de slag om ervoor te zorgen dat uw klachten verminderen.

Als het nodig is werken wij tijdens de revalidatie samen met andere disciplines zoals de huisarts, ergotherapie, psychologie en diëtetiek om u zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.

Kosten en aanmelding
Met een verwijzing van de huisarts of specialist komt u in aanmerking voor een vergoeding voor de fysiotherapeutische behandelingen tijdens de COVID revalidatie. U heeft recht op maximaal 50 behandelingen fysiotherapie. Deze zorg krijgt u maximaal 6 maanden vergoed. Een medisch specialist (of in sommige gevallen de huisarts) kan de vergoeding één keer verlengen met 6 maanden als dat nodig is. Voor meer informatie hierover kunt u contact met ons opnemen.