Echografie

Echografie is een aanvulling op het fysiotherapeutisch onderzoek om een (nog) duidelijkere diagnose te kunnen stellen bijvoorbeeld als een behandeling bij een fysiotherapeut niet het beoogde resultaat oplevert.

Waarvoor is echografie geschikt?

Met echografie kunnen we spieren, pezen, gewrichten en banden in beeld brengen. Vooral voor klachten vanuit structuren die aan de oppervlakte liggen is echografie zeer geschikt. Denk aan een slijmbeursontsteking of peesklachten van de schouder.

Wat is het voordeel van echografie in ons centrum?

  • U heeft direct een diagnose (de echografist komt bij ons in de praktijk en geeft alle bevindingen meteen aan ons door)
  • U hoeft niet naar het ziekenhuis
  • De kosten zijn laag
  • U hoeft uw eigen risico niet aan te spreken
  • Er zijn geen wachtlijsten
  • U heeft geen verwijzing nodig van uw huisarts
  • Echografie is snel, geeft geen stralingsbelasting, is pijnvrij en maakt het maken van bewegende beelden mogelijk.

Hoe lang duurt het maken van een echo en wat zijn de kosten?

Een onderzoek duurt ongeveer 20 minuten en maakt onderdeel uit van het fysiotherapeutisch onderzoek. Uw zorgverzekeraar vergoedt dit als fysiotherapie + €12,50 eigen bijdrage echografisch onderzoek. Heeft u geen aanvullend pakket, dan gelden de reguliere tarieven + 12,50 eigen bijdrage echografisch onderzoek.

Wie voert het onderzoek uit?

Echografie is een specialisme en daarom werken wij samen met Ivo Nieuwenhuis en Ruben Schuurmans van EchoLokaal. Zij zijn ruim 15 jaar werkzaam als fysiotherapeut en hebben zich geschoold in echografie voor fysiotherapeuten, huisartsen en orthopedisch chirurgen.

Om de andere vrijdag zijn zij bij ons in de praktijk op het Medisch Centrum Schiebroek.  

Bent u benieuwd of echografisch onderzoek voor uw specifieke klacht geschikt is? Neem dan contact op met onze receptie: 010-4187644 of stuur een email naar info@Actieffysiotherapie.nl