Oncologie fysiotherapie

Mensen die kanker hebben (gehad) kunnen allerlei verschillende klachten krijgen door de behandeling, of door de ziekte zelf. De oncologiefysiotherapeut kan u helpen bij het verminderen van lichamelijke problemen zoals pijn, vermoeidheid en verminderde spierkracht of conditie. In elke fase van de ziekte kan de oncologiefysiotherapeut u behandelen en begeleiden.

Bij Actief Fysiotherapie is het mogelijk om zowel voor, tijdens als na uw behandeling te komen bewegen/trainen. Er vindt altijd een intake en lichamelijk onderzoek plaats,
waarna samen met u bepaalt wordt wat voor u de best passende aanpak is. Er bestaat ook een mogelijkheid om in een kleine groep te komen trainen.

Kosten

De behandelingen worden vaak vanaf de 21e behandeling vanuit de basisverzekering vergoed. Wanneer u geen aanvullende verzekering heeft, zijn er vaak nog andere mogelijkheden met betrekking tot vergoeding. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met onze oncologiefysiotherapeut. Een verwijzing van uw huisarts of specialist is gewenst en soms ook noodzakelijk.