Gecombineerde leefstijl interventie (GLI)

Bij de GLI zijn een di√ętiste, een leefstijcoach en een fysiotherapeut betrokken. De fysiotherapeut ziet u gedurende het traject van 2 jaar, zeker drie keer.

Tijdens de twee beweegbijeenkomsten en tijdens de individuele intake. U bepaalt zelf, in overleg met de leefstijlcoach, wanneer u gebruik wil maken van de intake bij de fysiotherapeut. Dit is afhankelijk van uw eigen behoefte aan begeleiding/advies.

De fysiotherapeut werkt in de BeweegKuur intensief samen met de leefstijlcoach en heeft voornamelijk een adviserende en begeleidende taak. Hij/zij brengt samen met u in kaart wat voor vorm van beweging het beste bij u past.

Ook neemt de fysiotherapeut een (submaximale)inspanningstest bij u af. Deze test wordt vooral gebruikt als nul-meting en effectmeting, zodat we een indicatie hebben van hoe het met uw conditie gesteld is en we het effect van de training/beweging kunnen evalueren. Het is de bedoeling dat u zelfstandig gaat bewegen, de fysiotherapeut begeleidt u hierbij dus niet.

Wel geeft hij/zij u tips en adviezen, bijvoorbeeld over waar u kunt gaan bewegen, welke intensiteit bij u past of hoe u blessures kunt voorkomen.